Gaming-activiteiten Made in Asia Spring 2024

Ontdek een wereld van retro- en gloednieuwe games!

Arcadekasten, retroconsoles, epische toernooien, enkel in Japan uitgegeven games en meer! 

Wie is de beste Tekken-, Street Fighter– of Mortal Kombat-speler? Wie bedwingt er de snelle parcours van Daytona, Gran Turismo en Need For Speed? Wie wordt er de held in Dragon Ball Budokai, Naruto Ultimate Ninja Storm en Yu Yu Hakusho?

Dat kom je maar op één plek te weten: in de Gaming Zone van Made in Asia!

Het doolhof

Ontdek de Asile Obscura, een angstaanjagend doolhof waar je moed voor nodig zult hebben om de uitgang te vinden! Zodra je door de deur stapt, word je ondergedompeld in de betoverende Aziatische sfeer. Flikkerende lantaarns verlichten donkere gangen, waar schaduwen dansen op het ritme van spookachtige gefluister. Het oude asiel, doordrenkt van Aziatische legendes, onthult zijn geheimen terwijl je zijn duistere hoeken verkent. Plotseling verschijnt de directeur van het asiel, een raadselachtige silhouet, uit de duisternis. Hij lijkt rond te dwalen, op zoek naar communicatie met de onverschrokken bezoekers. Onverwachte verschijningen en visioenen uit het verleden voegen een mystieke dimensie toe aan deze meeslepende ervaring. Met elke stap bevind je jezelf te midden van vreemde medische experimenten en vergeten tragedies. De gekwelde geesten van het asiel, geïnspireerd door Aziatische legendes, lijken tot leven te komen en creëren een symfonie van angst naarmate het troebele verleden van de plek zich onthult. Bezoekers voelen de groeiende angst door aangrijpende paranormale verschijnselen, waarbij elke donkere hoek onverklaarde angsten verbergt. De directeur, verdwaald tussen dimensies, probeert het lijden uit het verleden te delen en transformeert elke bezoeker tot getuige van zijn tragische lot. Op zijn hoogtepunt lijkt het asiel zelf te ademen, mystieke energieën vrij te geven die bezoekers buiten de realiteit transporteren. Schaduwen komen tot leven en elke hoek verbergt een nieuwe gruwel, waarbij wordt onthuld dat het asiel zelf een bewust wezen is, doordrenkt van eeuwenoude Aziatische mysteries. Bij het verlaten van het asiel blijft de ervaring voortduren, en laat een onuitwisbare indruk achter. Duik in “De Geheimen van het Asiel” en verken een spookachtige plek in Aziatische gebieden, waar het bovennatuurlijke en legendes samensmelten om een meeslepende en angstaanjagende ervaring te creëren.

Concert van Japanse fluit en koto

Laat je betoveren door de magie van de Japanse fluit (Shinobue) en de koto. Deze twee iconische instrumenten uit Japan hebben de kracht om je met elke noot mee te nemen op reis. Het is een auditieve ervaring die je niet mag missen op het Otaku-podium!

Shinobis Riders

Stel je een wereld voor waar roller skating samengaat met voetbal… Nou, deze wereld bestaat! En dit jaar zal het Naruto-team het opnemen tegen het Bleach-team in waanzinnige confrontaties. Je kunt zelfs komen trainen en deze bijzondere sport ontdekken.

Initiatie in zwaardgevecht

Je zwaard hanteren zoals Guts de Dragonslayer hanteert? Kom dan kijken en misschien zelfs leren, levensechte zwaardgevechten terwijl je de kunst van deze discipline respecteert! Demonstratie, initiatie, de perfecte plek om meer te leren over wapenhantering is bij de Via Bruxellensis-stand!

Quiz en mini-games

Ken je de chronologie van Assassin’s Creed van binnen en van buiten? Als de popcultuur geen geheimen voor je heeft of als je gewoon plezier wilt hebben, kom dan meedoen aan quizzen en razendsnelle mini-games die zijn gericht op jouw favoriete universums bij de stand “Kot du Grenier”.

Laser Game

Kom je vrienden trotseren in intense duels dankzij een labyrintisch laserspel waar elke eliminatie telt om punten te verdienen!

Ontdek China en haar cultuur via tal van activiteiten!

Veel plezier met het op een speelse manier ontdekken van de Chinese cultuur dankzij de verschillende activiteiten georganiseerd door het kot-à-projet, het Kot-é-Chine. Op het programma staan onder andere Mahjong, Chinese kalligrafie, Chinees schaken, het spel Go, en nog veel meer!

Tafelrollenspellen

Ga op avontuur en neem de rol aan van het personage dat je wilt in avonturen die waardig zijn aan de grootste helden. De limiet? Jouw verbeelding! We ontmoeten je bij Les Saigneurs du Chaos, Game Master Worlds en l’Univers du Ronhin.

Arcade

Ontdek of herontdek het plezier van het spelen van ouderwetse videospellen in een typische sfeer van Japanse gamecenters! En zoals altijd bij Made in Asia, zijn alle arcadekasten vrij toegankelijk.

RC Drift-demonstratie

In deze demonstratie van RC Drift zullen professionals hun op afstand bestuurbare voertuigen laten driften over circuits die zijn versierd in de stijl van jullie favoriete manga’s. De bolides zullen trots decors tonen die verbonden zijn met de Aziatische popcultuur en daarbuiten.

Laser Game

Zin in een potje Laser Game®? Kom dan genieten van een mobiele versie op een oppervlakte van 100m² tijdens ons festival op 22, 23 en 24 september!

Frenchhardware Videospeltoernooi

Kom meedoen aan de verschillende toernooien georganiseerd door FrenchHardware: Vrijdag 2:00 PM – 4:00 PM: League of Legends Toernooi (3v3 ARAM) 7:00 PM – 8:00 PM: League of Legends Toernooi (1v1 ARAM) Zaterdag 2:00 PM – 5:00 PM: Valorant Toernooi Zondag 2:00 PM – 4:00 PM: Rocket League Toernooi (3v3) Vrije speeltijd buiten de toernooi-uren: Valorant, CSGO, Warzone, Apex Legends, Fortnite, League of Legends, Rocket League

Zelda tentoonstelling

Klinken deze noten van de ocarina je bekend in de oren? Dat is normaal! Link moet vast in de buurt zijn. Je zult hem zeker vinden in het Zelda Sanctuary: een tentoonstelling die volledig is gewijd aan de beroemde avonturier en verzamelaar van robijnen: Link! Lukt het je om het legendarische zwaard uit zijn voetstuk te halen?

Ontdek talloze fictie werelden!

Ontdek de stand van les Saigneurs du Chaos. Maak je geen zorgen, want achter deze naam schuilen gewoon thrill seekers. Een smakelijke mix van rollen- en bordspellen waarin spelers personages belichamen in een rijk en gevarieerd universum, gaande van traditionele middeleeuwse fantasy tot cyberpunk.

Ga de uitdaging aan in de role-playing area!

Dompel jezelf onder in nieuwe meeslepende ervaringen door rollenspellen te testen! Wil je klassiekers spelen? Bezoek dan de stand van L’univers de Ronhin. Je kunt Pathfinder, Dragon Age, League Of Adventures spelen en nog veel meer… Er is voor elk wat wils!

Kom en ontdek de beste bordspellen van Asmodee!

Laat je meenemen op ontdekkingsreis door gepassioneerde demonstratoren en verken meer dan 30 verschillende speltitels samen met je vrienden en familie! Ze laten je de beste bordspellen op de markt zien! Ontvang exclusieve goodies om je verzameling compleet te maken! Vind klassiekers als Pandemic, Azul, Ticket to Ride…! Of speel je graag een snelle party game? Beleef samen plezier aan Dobble, Jungle Speed, Harry Potter Stupefix, Time’s Up en meer!

Word de beste retrogamer!

Sla je vijanden knock-out in Tekken 7 en Street Fighter, leid de race in OutRun en laat je onverslaanbare timings zien in Dance Dance Revolution! Je kunt je ook vermaken op tal van retroconsoles door verschillende games te spelen, zoals Super Smash Bros Melee, Sonic the Hedgehog en nog veel meer!

Aanschouw de Zelda expo op Made in Asia!

Alle activiteiten

Manga-activiteiten

Cosplay-activiteiten

Scroll naar top