Gaming-activiteiten

Ontdek een wereld van retro- en gloednieuwe games!

Arcadekasten, retroconsoles, epische toernooien, enkel in Japan uitgegeven games en meer!  Wie is de beste Tekken-, Street Fighter– of Mortal Kombat-speler? Wie bedwingt er de snelle parcours van Daytona, Gran Turismo en Need For Speed? Wie wordt er de held in Dragon Ball Budokai, Naruto Ultimate Ninja Storm en Yu Yu Hakusho? Dat kom je maar op één plek te weten: in de Gaming Zone van Made in Asia!

Sensibilisation

Een heleboel fanclubs doen mee aan Made in Asia voor het festival van dit jaar! En ze hebben een aantal berichten voor jou! Bewustmaking van gamers, mangafans, geeks, enz. Dat is de missie van de volgende exposanten: 🔮 Witch Gamez 🎮 Afrogameuses 👾 Le Jeu Pour Tous 🖥️ Stream’Her 📖 Vereniging Mangomics-Toegang Bezoek hun respectievelijke stands tijdens uw bezoek aan Made in Asia!

Laser Game

Zin in een potje Laser Game®? Kom dan genieten van een mobiele versie op een oppervlakte van 100m² tijdens ons festival op 22, 23 en 24 september!

Frenchhardware Videospeltoernooi

Kom meedoen aan de verschillende toernooien georganiseerd door FrenchHardware: Vrijdag 2:00 PM – 4:00 PM: League of Legends Toernooi (3v3 ARAM) 7:00 PM – 8:00 PM: League of Legends Toernooi (1v1 ARAM) Zaterdag 2:00 PM – 5:00 PM: Valorant Toernooi Zondag 2:00 PM – 4:00 PM: Rocket League Toernooi (3v3) Vrije speeltijd buiten de toernooi-uren: Valorant, CSGO, Warzone, Apex Legends, Fortnite, League of Legends, Rocket League

Hypnose

Rennen als Naruto, praten als Pikachu, vechten als een Jedi? Het is mogelijk, en in slechts enkele ogenblikken, dankzij Club BelHypnose! Ontdek de ongelofelijke kracht van hypnose in een boeiende en vermakelijke show. Je zult versteld staan als je vrijwilligers verbazingwekkende, fascinerende en spectaculaire acties ziet uitvoeren. Dit is een interactieve show waarbij het publiek wordt uitgenodigd om mee te doen, te lachen en versteld te staan van de ongelooflijke mogelijkheden die de artiesten van Club BelHypnose bieden. Bereid je voor, want tijdens Made in Asia vergeet je misschien gewoon wie je bent en word je een Saiyan of een ninja! Shows op het podium : Zaterdag: 14.30-3.00 uur. Zondag 13.00-1.30 uur.

Museum of Illusions

Het Museum of Illusions Brussels komt je hersenen op z’n kop zetten! Na het succes van de vorige editie is het Museum of Illusions Brussels terug op Made in Asia om je de oneindige mogelijkheden van illusie te laten uitproberen en je brein voor de gek te houden. Aarzel niet om langs te komen op hun stand om ongelooflijke foto’s te nemen en je te laten misleiden door je eigen brein!

Tech Workshops

Nieuwe technologieën en futuristische projecten! Op de stand van MolenGeek worden debatten, quizzen en andere technologie-gerelateerde activiteiten georganiseerd. Van nieuwe technologieën tot te gekke projecten voor de toekomst. Kom langs voor een praatje en kom er alles over te weten!

Arcade Zone

Kom en beleef een Japans gamecentrum! Op de stand van Arcade Belgium kun je een heleboel originele games uitproberen aan de hand van arcademachines! Bovendien organiseert de stand op zaterdag van 13.30 tot 15.30 uur een “Shin Koihime Musou”-toernooi en op zondag een “Tetris the GrandMaster”-toernooi. Aan jou om te bewijzen dat je de beste bent!

Coding Lab

Van “Gamer” naar “Maker”! Geïnteresseerd in het maken van videogames? Dan heb je geluk! De stand “We are Coders” biedt je een praktische introductie van 30 minuten tot de basis van het coderen van videogames. De kracht van creatie, de oneindige mogelijkheden van je verbeelding en de regels code die tot leven komen! Aarzel niet om tijdens het festival langs te komen bij hun stand en word een codeermeester!

Go

Go lessen en spellen voor iedereen!
 
Word net als Hikaru een Go-meester dankzij de Belgische Go Federatie!
Tijdens het hele festival kun je in hun stand kennismaken met dit eeuwenoude traditionele spel, maar je kunt er ook spelen met vrienden of tegen experts.

Rollenspellen

En waarom geen rollenspel proberen? Waarom zou je tussen de activiteiten op het Made in Asia festival niet even stoppen en genieten van een introductie in rollenspel of een spel met vrienden? Ga met vrienden of andere enthousiastelingen rond een tafel zitten en beleef ongelooflijke avonturen in denkbeeldige werelden dankzij de spelmeester die je op je reis zal begeleiden. Les Saigneurs du Chaos – L’univers de Ronhin – Pays du Dé Noir VZW 3 verenigingen zullen aanwezig zijn om je onder te dompelen in het rollenspelavontuur!

DDR en andere ritmespelletjes!

De trommels slaan op het ritme van je danspasjes! Zit het ritme je in het bloed of wil je gewoon even stoom afblazen met je vrienden? Op de stand van DDR Belgium staan een heleboel muziek- en dansautomaten voor je klaar! Dans in groep op “Just Dance”, sla op de drums op “Taiko no Tatsujin” of volg de pijlen op DDR, er is genoeg om uit te kiezen voor jou en je vrienden op het Made in Asia Festival!

Gamingtoernooien & retro videogames

Wil je de sensatie van retro-videogames herbeleven, deelnemen aan vechtgame-toernooien of gewoon een chill plekje zoeken omringd door gamers? Dan is de Press-Start stand de plek voor jou!

Elke dag worden er toernooien georganiseerd op hun stand:

Vrijdag 22 september: Mortal Kombat 11 toernooi

Zaterdag 23 september: Street Fighter 6-toernooi

Zondag 24 september: Tekken 7 toernooi

Registreer je op hun stand zodra je aankomt om deel te nemen!

Zelda tentoonstelling

Klinken deze noten van de ocarina je bekend in de oren? Dat is normaal! Link moet vast in de buurt zijn. Je zult hem zeker vinden in het Zelda Sanctuary: een tentoonstelling die volledig is gewijd aan de beroemde avonturier en verzamelaar van robijnen: Link! Lukt het je om het legendarische zwaard uit zijn voetstuk te halen? Kom je geluk beproeven op het Made in Asia-festival, op 22-23-24 september in Brussels Expo!

Alle activiteiten

Manga-activiteiten

Cosplay-activiteiten

Scroll naar top