FAQ

Veelgestelde vragen

Voor de Spring- editie (lente): Made in Asia is open vrijdag van 12u tot 20u, zaterdag van 10u tot 19u en zondag van 10u tot 18u. Voor de Fall-editie (herfst): op vrijdag van 12u tot 20u, op zaterdag van 10u tot 19u en op zondag van 10u tot 17u.

Het festival wordt georganiseerd in Brussels Expo, Belgiëplein 1, 1020 Brussel. Met tram 6 stap je af aan de halte Heizel. Dit station bevindt zich op enkele minuten te voet van de paleizen.

De programmering is op beide dagen grotendeels gelijk, tenzij anders vermeld. Het kan voorkomen dat een band, entertainer of speciale gast maar op één dag aanwezig kan zijn. Aangezien het bijna onmogelijk is om alle activiteiten op één dag te bezoeken, is het zeker de moeite waard om twee/drie dagen naar Made in Asia te komen.

Jazeker! Om je aan te melden als vrijwilliger, neem contact op met madeinasia.volunteers@gmail.com en zij zullen je verder op weg helpen.

Allereerst, comfortabele schoenen! Je voeten zullen je later dankbaar zijn. Neem ook wat contant geld mee, omdat veel verkopers geen creditcards accepteren. Vergeet niet je smartphone mee te nemen om foto’s te maken van alle cosplayers (vraag eerst toestemming!) en decoraties. Ook een kleine tip: neem een tas of doos mee om je toekomstige aankopen (manga, posters, collectibles, …) in te bewaren. Het belangrijkste is dat je een open geest hebt, want misschien ontdek je op Made in Asia wel een nieuw aspect van de grote wereld die we ‘fandom’ noemen. We hebben ook een pagina speciaal voor beginners die hier te vinden is.

Zorg ervoor dat je contant geld meeneemt, want veel verkopers accepteren geen bankkaarten. Het is dus beter om beide bij je te hebben, zowel cash als kaart.

Ja. Vraag gewoon een stempel aan de security-mensen en toon die als je weer naar binnen wil. De stempels zullen wel elke dag anders zijn, dus was gerust je handen op het einde van de dag.

FAQ Tickets

Check eerst even je spamfolder. Als je je ticket ook daar niet vindt, mail dan even met tickets@easyfairs.com. Het technische team helpt je snel verder.
Volg de grote borden naar de ingang. Ga in de rij ‘I have a ticket’ staan en laat je ticket scannen. Toon je ticket op papier of via je smartphone. De barcode moet duidelijk leesbaar zijn. Wapens moeten éérst goedgekeurd worden aan de weapon check, anders moet je terug.

Neen, jammer genoeg niet. Dat staat eveneens aangegeven in het verkoopsysteem én op de tickets van Made in Asia en Heroes Comic Con zelf.

Neen. De QR-code (het zwarte vierkant) is het belangrijkste deel van het ticket. Als die unieke code goed is, dan kan je binnen. Die wordt aan de ingang gescand. Zodra dat ticket éénmaal gebruikt is, kan je die niet opnieuw scannen.

Nee, je kunt het op je telefoon laten zien, maar vergeet niet om de helderheid van je scherm zo hoog mogelijk te zetten.

De begeleider van een rolstoelpatient of blinde mag Made in Asia gratis betreden, zonder ticket. Deze regel is enkel van toepassingen indien de rolstoelpatient of blinde zelf een betalende bezoeker is en in het bezit is van een geldig toegangsticket. In alle andere gevallen dient de begeleider ook in het bezit te zijn van een geldig toegangsticket. In het kort: Enkel rolstoelpatienten en blinden hebben recht op een gratis begeleider. Begeleiders van kinderen jonger dan 11 jaar in een rolstoel of blinde dienen in het bezit te zijn van een betalend ticket. Er dienen geen doktersverklaringen meer voorgelegd te worden.

FAQ Cosplay

Wij vragen je om ons uitgebreid reglement door te nemen. Realistische replica’s van wapens (airsoft, paintball, plastic geweren,…) en messen zijn verboden. Als je een kartonnen, plastic of houten zwaard hebt, of een replica van een “fictief” wapen (zoals het Buster Sword van Cloud), is er geen probleem. Maar hoe dan ook: ga met je wapen eerst langs bij de Weapon Check-crew aan de ingang. Anders word je sowieso teruggestuurd. De beveiliging van Brussels Expo (die wij niet beheren) heeft strikte instructies en zal je niet kunnen binnenlaten met jouw replica-wapen. Sterker nog, ze kunnen het zelfs in beslag nemen. Alle dragers van “realistische” replica’s van wapens en dragers van replica’s van messen worden niet tot het terrein toegelaten. Er is niets wat we eraan kunnen doen.

Ja, maar we willen graag iedereen attent maken op het concept van Cosplay is not Consent. In het kort: wees respectvol, vraag eerst om een foto en accepteer het feit dat niet iedereen altijd gefotografeerd wil worden. Vergeet nooit dat cosplayers gewoon fans zijn zoals jij, die op hun eigen manier van het evenement willen genieten.

Er zijn paskamers op Made in Asia, maar houd er rekening mee dat deze snel vol zitten.

Er zijn betalende vestiaires op Brussels Expo.

FAQ Parking e& travels

Ja, dat is mogelijk: je moet de trein nemen naar Brussel (Brussel midi) en dan de tram nemen. Hier is de informatie: https://www.brussels-expo.com/visiteurs/transports-en-commun
De parking van het festival is zeer snel volzet, dus we raden je aan vroeg te komen.

Andere

Ja! Houd er echter rekening mee dat het grote aantal netwerkgebruikers kan leiden tot trager internet dan je gewend bent.

Natuurlijk. Alleen waar het expliciet aangeduid staat, mag het niet (maar dat is bijna nergens). Vraag ook altijd toestemming als je iemand fotografeert of filmt.

Dat kan. We mogen bovendien al het beeldmateriaal zonder jouw expliciete toestemming gebruiken (dat maakt deel uit van de kleine lettertjes op je ticket). Maar wees gerust: we zijn altijd heel respectvol.

Nee. Ook de futuristische variant zoals elektronische sigaretten zijn verboden. Als je wilt roken, kan je terecht in de rookruimtes tussen de hallen, buiten.

Nee. Dieren (katten, honden, panda’s, dinosaurussen, geesten, …) zijn helaas niet toegestaan ​​bij Brussels Expo. Alleen assistentiehonden (met papieren en de juiste uitrusting) zijn toegestaan ​​… en furries!

Dan brengen we je naar de EHBO-post waar je wordt verzorgd. Made in Asia is niet verantwoordelijk voor ongevallen, maar we laten je niet in de steek. Recovery Girl zal het nodige doen om je terug op te lappen!

Intimidatie van welke aard dan ook, inclusief stalking, opzettelijke intimidatie, ongewenste fysieke aandacht, fysiek geweld en geweld, wordt niet getolereerd op Made in Asia. Intimidatie is een reden voor verwijdering uit de conventie zonder restitutie, evenals mogelijke juridische stappen. We willen dat het festival een veilige en uitnodigende omgeving is voor alle fans. Als je tijdens het festival te maken krijgt met intimidatie, ga dan onmiddellijk naar de Made in Asia informatiebalie of neem contact op met het personeel, de crew of security.

We geven ze eerst aan de politie van Brussel. Zij houden verloren spullen ook daarna nog een tijdje bij.
Ja, maar er is wel een willekeurige controle aan de ingang van Brussels Expo. Als je wilt, kunt je jouw tas achterlaten in de vestiaire (bij de ingang).

Dit is toegestaan voor eigen gebruik, zolang er geen commerciële doeleinden aan verbonden zijn en het aanwezig is in kleine hoeveelheden. Maar op het evenement zijn er ook verschillende eetgelegenheden! Iemand zin in ramen?

Om een accreditatie te krijgen, kun je in de weken voorafgaand aan het evenement een aanvraagformulier vinden op deze pagina.

Nee, laat hem eerst zijn stagiaires betalen en op zijn minst een glas water aanbieden aan al zijn aardige vrijwilligers. Big Rad… En stop ermee, ik ben degene die schrijft… Maar kom op, geef me mijn… Arghhhh.

Neem contact met ons op!

Staat je vraag niet in de lijst van de meest gestelde vragen door bezoekers? Ga dan naar onze socialemediakanalen. Nog steeds geen antwoord op je vraag? Neem nu contact met ons op! We helpen je graag verder!
Scroll naar top