Alle Activiteiten Made in Asia Spring 2024

Bordspellen, rollenspellen, gaming, escape-rooms, virtual reality-stands,... Ontdek hier alle activiteiten van Made in Asia in de komende weken!

Taekwondo

Ontdek de kunst van zelfbeheersing op het Made In Asia festival! Dit jaar staat je een buitengewone ervaring te wachten op het Made In Asia festival! Duik in het hart van de duizend jaar oude Koreaanse traditie door Taekwondo te leren, de emblematische vechtkunst die harmonie van lichaam en geest combineert. De Academy Fung Sing Taekwondo stand biedt je een unieke kans om de grondbeginselen van deze elegante en krachtige discipline te ontdekken. Of je nu een nieuwsgierige beginner bent of een ervaren beoefenaar, ons team van gepassioneerde instructeurs staat klaar om je te begeleiden via boeiende demonstraties en leuke introductiesessies.

Het doolhof

Ontdek de Asile Obscura, een angstaanjagend doolhof waar je moed voor nodig zult hebben om de uitgang te vinden! Zodra je door de deur stapt, word je ondergedompeld in de betoverende Aziatische sfeer. Flikkerende lantaarns verlichten donkere gangen, waar schaduwen dansen op het ritme van spookachtige gefluister. Het oude asiel, doordrenkt van Aziatische legendes, onthult zijn geheimen terwijl je zijn duistere hoeken verkent. Plotseling verschijnt de directeur van het asiel, een raadselachtige silhouet, uit de duisternis. Hij lijkt rond te dwalen, op zoek naar communicatie met de onverschrokken bezoekers. Onverwachte verschijningen en visioenen uit het verleden voegen een mystieke dimensie toe aan deze meeslepende ervaring. Met elke stap bevind je jezelf te midden van vreemde medische experimenten en vergeten tragedies. De gekwelde geesten van het asiel, geïnspireerd door Aziatische legendes, lijken tot leven te komen en creëren een symfonie van angst naarmate het troebele verleden van de plek zich onthult. Bezoekers voelen de groeiende angst door aangrijpende paranormale verschijnselen, waarbij elke donkere hoek onverklaarde angsten verbergt. De directeur, verdwaald tussen dimensies, probeert het lijden uit het verleden te delen en transformeert elke bezoeker tot getuige van zijn tragische lot. Op zijn hoogtepunt lijkt het asiel zelf te ademen, mystieke energieën vrij te geven die bezoekers buiten de realiteit transporteren. Schaduwen komen tot leven en elke hoek verbergt een nieuwe gruwel, waarbij wordt onthuld dat het asiel zelf een bewust wezen is, doordrenkt van eeuwenoude Aziatische mysteries. Bij het verlaten van het asiel blijft de ervaring voortduren, en laat een onuitwisbare indruk achter. Duik in “De Geheimen van het Asiel” en verken een spookachtige plek in Aziatische gebieden, waar het bovennatuurlijke en legendes samensmelten om een meeslepende en angstaanjagende ervaring te creëren.

Het dioramafestival

Kom ontdek figuren van Naruto, My Hero Academia, of zelfs Berserk, geplaatst in prachtige decors. De uitdaging om fantastische diorama’s te maken van jouw favoriete anime is het doel dat “Les Amis de Ma Déesse” hebben besloten aan te gaan door unieke en prachtige stukken te creëren. Deze niet te missen tentoonstelling bevindt zich op de stand van “Les Amis de ma Déesse”.

Manga tekencursus!

Moonkey komt terug om je te leren hoe je je favoriete manga-personages tekent! Programma: Vrijdag 12:00-20:00
 • 12:00-13:00: inschrijvingen voor de lessen
 • 13:15-14:00: tekenen van Anya van Spy Family
 • 14:15-15:30: tekenen van Rondoudou van Pokémon
 • 15:45-16:30: inschrijvingen voor de lessen
 • 16:45-17:30: tekenen van Nezuko van Demon Slayer
 • 17:45-18:30: tekenen van Paimon van Genshin Impact
 • 18:45-19:30: ontmoeting en handtekeningen met Moonkey
Zaterdag 10:00-19:00
 • 10:00-11:00: inschrijvingen voor de lessen
 • 11:15-12:00: tekenen van Anya van Spy Family
 • 12:15-13:30: lunchpauze
 • 13:45-14:30: inschrijvingen voor de lessen
 • 14:45-15:30: tekenen van Rondoudou van Pokémon
 • 15:45-16:30: tekenen van Nezuko van Demon Slayer
 • 16:45-17:30: ontmoeting en handtekeningen met Moonkey
 • 17:45-18:30: tekenen van Paimon van Genshin Impact
Zondag 10:00-17:00
 • 10:00-11:00: inschrijvingen voor de lessen
 • 11:15-12:00: tekenen van Paimon van Genshin Impact
 • 12:15-13:30: lunchpauze
 • 13:45-14:30: inschrijvingen voor de lessen
 • 14:45-15:30: tekenen van Yuji Itadori van Jujutsu Kaisen
 • 15:45-16:30: tekenen van Evoli van Pokémon

Zelda tentoonstelling

Klinken deze noten van de ocarina je bekend in de oren? Dat is normaal! Link moet vast in de buurt zijn. Je zult hem zeker vinden in het Zelda Sanctuary: een tentoonstelling die volledig is gewijd aan de beroemde avonturier en verzamelaar van robijnen: Link! Lukt het je om het legendarische zwaard uit zijn voetstuk te halen?

K-pop dance contest

Do you love dancing to the rhythm of your favourite K-Pop songs? Good news: you’ll be able to show off your talent to all the visitors at the big K-Pop dance competition. Whether you’re an amateur or a professional, the stage is yours! Info & Inscription : here!

Cosplaytentoonstelling en workshops

Ben je een fan van cosplay of wil je meer leren over deze passie? Kom een heleboel kostuums ontdekken op een vrije tentoonstelling! Het is ook de gelegenheid om al je vragen te stellen aan cosplayers die altijd klaarstaan om je te helpen, deel te nemen aan creatieve workshops en creatiedemo’s bij te wonen (Stand LoveCraft)!

De pilarenroute

Word een demon slayer! Trotseer de beproevingen en sluit je aan bij de Pilaren! De Belge Geek Otaku stand geeft je de wapens die je nodig hebt om het tegen de demonen op te nemen. Er staan je verschillende proeven te wachten om je vaardigheden te testen. De demonen zijn al aan het schudden, dus het is aan jou om ze neer te halen op het Made in Asia festival!

Pokemon Hunt

I wanna be the very best! Denk jij dat je de weg op kunt gaan en de beste Pokémon-trainer kunt worden? Op Made in Asia is het mogelijk! De Pokémon-jacht is terug op het festival, en deze keer zijn alle “starters” van elke generatie en hun evoluties verspreid over de hele conventie. Het is aan jou om ze te vinden, er een foto van te maken en verslag uit te brengen bij de twolines.ad-stand. Jij zou de grote winnaar van de dag kunnen zijn met een ongelofelijke prijs!

Ontdek China en haar cultuur via tal van activiteiten!

Veel plezier met het op een speelse manier ontdekken van de Chinese cultuur dankzij de verschillende activiteiten georganiseerd door het kot-à-projet, het Kot-é-Chine. Op het programma staan onder andere Mahjong, Chinese kalligrafie, Chinees schaken, het spel Go, en nog veel meer!

De kunst van kalligrafie

Kalligrafie, of de kunst van het mooi schrijven, komt voor in veel landen en in verschillende vormen, met name in Japan. Het gaat vaak samen met traditionele Japanse schilderijen in de vorm van prenten of schilderijen. Kom zelf de geheimen van deze eeuwenoude kunst ontdekken en ervaren, begeleid door een erkende expert, via een tentoonstelling en verschillende workshops. Programma: Vrijdag: – 13u30: Workshop “Kalligrafie in katakana” – 15u: Workshop “De Japanse tuin schilderen: Koï in de vijver” – 17u: Interactieve masterclass “Onze namen in het Japans schrijven” – 18u30: Workshop “Kalligrafie in katakana” Zaterdag: – 11u30: Workshop “Kalligrafie in katakana” – 14u: Workshop “De Japanse tuin schilderen: Tak van de Sakura” – 16u: Interactieve masterclass “Onze namen in het Japans schrijven” – 17u30: Workshop “Kalligrafie in katakana” Zondag: – 11u: Workshop “Kalligrafie in katakana” – 13u: Workshop “De Japanse tuin schilderen: Bamboebos” – 15u: Interactieve masterclass “Onze namen in het Japans schrijven” – 16u: Workshop “Kalligrafie in katakana”

Ontmoet je favoriete Disney-personages.

Anna, Elsa, Jasmine, Indiana Jones en vele anderen wachten op je om een magisch moment te beleven! Kom met ze praten en foto’s maken in een unieke omgeving. De jongsten kunnen de ervaring verlengen door zich te laten schminken!

Het Dragon Ball kruispunt

Aan het kruispunt van Made in Asia bevindt zich een rotonde. Op deze onmisbare locatie hebben Goku en zijn vrienden afgesproken! Je zult er een verscheidenheid aan levensgrote standbeelden van Goku, Buu of zelfs Trunks kunnen ontdekken. En dat is nog niet alles, maar we gaan natuurlijk niet alles meteen onthullen.

Traditionele Chinese klederdracht (Hanfu)

Ontdek de typische traditionele Chinese klederdrachten. De stand van de Hanfu Club is ook het ideale moment om te genieten van een sessie make-up, kapsel en aankleding in de puurste tradities.

Maak een foto in de omgeving van Dragon Ball!

Het DBBT-team biedt je de kans om een foto te maken voor ongelooflijke decors geïnspireerd op de originele anime. Meester Roshi, Bulma, Vegeta, Krillin en vele anderen zullen het hele weekend aanwezig zijn om jouw bezoek aan de stand onvergetelijk te maken! Bonus: De stand viert de verjaardag van de Monster Hunter-saga door decors van dat universum toe te voegen.

RC Drift-demonstratie

In deze demonstratie van RC Drift zullen professionals hun op afstand bestuurbare voertuigen laten driften over circuits die zijn versierd in de stijl van jullie favoriete manga’s. De bolides zullen trots decors tonen die verbonden zijn met de Aziatische popcultuur en daarbuiten.

Initiatie in zwaardgevecht

Je zwaard hanteren zoals Guts de Dragonslayer hanteert? Kom dan kijken en misschien zelfs leren, levensechte zwaardgevechten terwijl je de kunst van deze discipline respecteert! Demonstratie, initiatie, de perfecte plek om meer te leren over wapenhantering is bij de Via Bruxellensis-stand!

Concert van Japanse fluit en koto

Laat je betoveren door de magie van de Japanse fluit (Shinobue) en de koto. Deze twee iconische instrumenten uit Japan hebben de kracht om je met elke noot mee te nemen op reis. Het is een auditieve ervaring die je niet mag missen op het Otaku-podium!

Word een tijdelijke nasynchronisatieacteur

Kom kennismaken met het vak van nasynchronisatie door te trainen als echte professionals op ritmebanden! Pak een microfoon en geniet ervan om bepaalde iconische scènes uit grote animatieseries na te bootsen.

Japanse modelbouw

Kom en ontdek een verscheidenheid aan schaalmodellen die verband houden met de Japanse popcultuur. Je kunt deelnemen aan een demonstratie van het bouwen en aanpassen van miniatuurmodellen. Dit is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met deze boeiende praktijk! Van Gundams tot geminiaturiseerde Japanse steden, treinen, manga-personages… Modelbouw biedt talloze mogelijkheden!

Shinobis Riders

Stel je een wereld voor waar roller skating samengaat met voetbal… Nou, deze wereld bestaat! En dit jaar zal het Naruto-team het opnemen tegen het Bleach-team in waanzinnige confrontaties. Je kunt zelfs komen trainen en deze bijzondere sport ontdekken.

Arcade

Ontdek of herontdek het plezier van het spelen van ouderwetse videospellen in een typische sfeer van Japanse gamecenters! En zoals altijd bij Made in Asia, zijn alle arcadekasten vrij toegankelijk.

Tafelrollenspellen

Ga op avontuur en neem de rol aan van het personage dat je wilt in avonturen die waardig zijn aan de grootste helden. De limiet? Jouw verbeelding! We ontmoeten je bij Les Saigneurs du Chaos, Game Master Worlds en l’Univers du Ronhin.

Laser Game

Kom je vrienden trotseren in intense duels dankzij een labyrintisch laserspel waar elke eliminatie telt om punten te verdienen!

Andere enthousiastelingen ontmoeten

Kom en vermaak je met de BGO-spellen! Of het nu gaat om karaoke op het podium, een parcours, tekenwedstrijden of quizzen, alles is er om je te vermaken. En wie weet… misschien ga je wel naar huis met een prijs. Dus kom je geluk beproeven op de stand en maak kennis met deze geweldige Belgische Geek Otaku gemeenschap!

De Koreaanse Alley en haar vele ontdekkingen

Als je zin hebt om je te laten opmaken, masseren, een mooie tatoeage te laten zetten, traditionele hanbok jurken te proberen, deel te nemen aan de K-pop quiz en een kleine prijs te winnen, informatie te krijgen over danslessen, zin hebt om Koreaanse knutselactiviteiten te doen. Dan is de Korean Alley de onmisbare plek voor jou!

Miniatuuruniversum: Manga’s en Superhelden

Je favoriete manga’s smelten samen en creëren een unieke nieuwe locatie op het festival. Als je dit miniatuuruniversum betreedt, kun je in een oogwenk van de ene manga naar de andere reizen. Van Bourg Palette naar Namek, via de nachtmerrieachtige dimensie van de God Hand uit Berserk: ontmoet je favoriete helden. Kom deze fantastische tentoonstelling ontdekken: Miniatuuruniversum manga’s en superhelden, met ongelooflijke figurines in exclusieve decors!

Quiz en mini-games

Ken je de chronologie van Assassin’s Creed van binnen en van buiten? Als de popcultuur geen geheimen voor je heeft of als je gewoon plezier wilt hebben, kom dan meedoen aan quizzen en razendsnelle mini-games die zijn gericht op jouw favoriete universums bij de stand “Kot du Grenier”.

Gaming-activiteiten

Manga-activiteiten

Cosplay-activiteiten

Ontmoet ook de gasten van het festival!

Japanse artiesten, YouTubers, cosplayers, gamers en vele anderen wachten om jou te ontmoeten tijdens deze drie dagen van plezier!

Made in Asia-gasten

Made in Asia-gasten

Japanse gasten, muzikanten, cosplayers, tekenaars en andere artiesten
Ontdek

YouPlay-gasten

YouPlay-gasten

YouTubers, gamers, streamers, …
Ontdek
Scroll naar top