Toru Fujisawa Invité Made in Asia2020

ANNULATIE : Legendarische manga-artiest Tôru Fujisawa (GTO, Young GTO, Kamen Teacher)

Met spijt moeten we u melden dat de manga-artiesten Tôru Fujisawa, Kumo Kagyu & Kousuke Kurose niet aanwezig zullen zijn op Made in Asia.

De oorzaak is dat de Japanse regering haar volk het advies gegeven heeft om niet te reizen, naar aanleiding van de uitbraak van het COVID-19-virus. De uitgeverijen van de auteurs Tôru Fujisawa, Kumo Kagyu & Kousuke Kurose hebben daarop beslist om die aanbeveling op te volgen en om hun komst te annuleren.

 

Deze gasten willen graag hun excuses bieden aan hun fans via het volgende bericht:

“Wij hebben kennis genomen van de omvang waarmee het virus COVID-19 zich wereldwijd verspreidt in Zuid-Oost-Azië en in de hele wereld. En gezien de situatie hebben we de beslissing genomen om onze komst te annuleren. Wij beseffen goed dat dat bij veel fans die ons heel graag wilden ontmoeten tot ontgoocheling zal leiden en daar willen we ons graag voor excuseren. We danken iedereen voor het begrip en we vertrouwen op jullie welwillendheid. We hopen iedereen alsnog te zien op een volgende editie!“

Wat Made in Asia zelf betreft: er zijn geen aanwijzingen dat dit evenement niet zou kunnen plaatsvinden. Tot op heden heeft de Belgische regering geen bijzondere beperkingen bepleit voor de organisatie van openbare evenementen zoals Made in Asia. De organisatie houdt zich voortdurend op de hoogte van de ontwikkelingen in België. Wij vertrouwen u deze link toe waarop u zich op de hoogte kunt houden van de situatie: http://madeinasia.be/communication-importante/

Voor verdere informatie verwijzen we u graag door naar de website van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO): https://www.who.int/fr/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public.

Scroll naar top

Belangrijk bericht :

Made in Asia 2020 wordt afgelast omwille van de heropleving in de COVID-19-crisis. We zien elkaar terug op 12, 13 en 14 maart 2021.

Toen Made in Asia in maart 2020 al voor een eerste keer werd uitgesteld wegens de coronacrisis, leefde iedereen in de hoop dat we elkaar in september zouden terugzien voor een spetterend anime- en manga-evenement in Brussels Expo. Maar helaas keert het virus vandaag in België sterker terug met een heropleving van besmettingen.

Hoewel er in de Made in Asia-community een grote interesse is om er samen opnieuw een fandom-feest van te maken (dankjewel!), is het ethisch en deontologisch gezien de betere optie om de september-editie af te gelasten. We kunnen onmogelijk de gezondheid van de talrijke fans en exposanten garanderen, zelfs met een hele resem extra veiligheidsmaatregelen. De huidige besmettingsgraad en de aard van het Made in Asia-evenement als enorme indoor markt- en ontmoetingsplaats is in dit ongeziene klimaat een onmogelijke combinatie.

Made in Asia en Heroes dragen op deze manier hun steentje bij in de strijd tegen de COVID-19-pandemie, samen met de federale en lokale overheden. Een ‘Hero’ zijn betekent immers niet onoverwinnelijk zijn, maar vooral de moed hebben om te doen wat je moet doen, ook in zware tijden. Daarom doen we bij dezen ook een oproep om je zo goed mogelijk aan de basisregels en extra maatregelen van de overheid te houden, opdat we dan op 12, 13 en 14 maart 2021 zorgeloos kunnen samenkomen.

We werken nu al aan de voorbereidingen van het 2021-festival en we pompen met plezier al onze energie in de organisatie van deze langverwachte reünie. Het wachten zal tergend lang zijn, maar het zal het waard zijn. Dat beloven we!

Praktische ticket-info :

  • De 2020-tickets blijven geldig voor de editie van 2021.
  • U hoeft geen verdere stappen te ondernemen. Het zal volstaan om simpelweg uw tickets van 2020 te tonen aan de ingang van Made in Asia in maart 2021.
  • U zal ook de mogelijkheid krijgen om een terugbetaling aan te vragen, tot en met 31 augustus, die dag dus inbegrepen. Al wie een ticket bezit, zal heel binnenkort een e-mail ontvangen waarin de te volgen stappen beschreven staan. De terugbetalingen kunnen enkel en alleen via die mail aangevraagd worden.

In de tussentijd: draag zorg voor jezelf en voor anderen. Samen komen we uit deze crisis en later kunnen we sterker dan ooit onze gemeenschappelijke passies vieren.

Aarzel niet om ons een bericht te sturen als u vragen heeft of iets niet helemaal begrijpt. We staan paraat voor u!

Veel moed en geluk,

Het Made in Asia-team