Veelgestelde vragen

Voor alle technische problemen bij de aankoop van een ticket (verloren e-mail, mail niet ontvangen, kan ticket niet downloaden, niet-werkende link, etc.), stuur een mail naar madeinasia@newco-be.com.

Volgens de wet zijn ‘realistische’ replica’s van wapens (airsoft, paintball, BB-guns,…) en van dodelijke wapens verboden in openbare ruimtes. Brussels Expo en Namur Expo worden wettelijk aanzien als openbare ruimtes en moeten dus die regels respecteren.

We kunnen dus niet anders dan realistisch ogende wapenreplica’s en metalen messen/zwaarden te verbieden op Made in Asia en Retro Made in Asia. De onafhankelijke security-eenheden van Brussels en Namur Expo (die wij dus zelf niet beheren) hebben strikte richtlijnen en zullen je er dus niet mee binnen laten. Sterker nog, ze zullen verboden wapens confisqueren. Daar kunnen wij als organisatie niets aan veranderen.

Wie een kartonnen, plastic of houten replica meeneemt van een ‘fictief’ wapen dat niet met een echt wapen verward kan worden, (een Buster Sword van Final Fantasy’s Cloud, bijvoorbeeld), zal zonder problemen binnen kunnen.

Ja, maar weet wel dat er uitvoerige controle zal zijn aan de ingang van zowel Namur Expo als Brussels Expo. Wie dat wil, kan ook zijn of haar zak achterlaten in de vestiaires, dicht bij de ingang.

De begeleider van een rolstoelpatient of blinde mag Made in  Asia gratis betreden, zonder ticket.

Deze regel is enkel van toepassingen indien de rolstoelpatient of blinde zelf een betalende bezoeker is en in het bezit is van een geldig toegangsticket. In alle andere gevallen dient de begeleider ook in het bezit te zijn van een geldig toegangsticket.

 

In het kort:

  • Enkel rolstoelpatienten en blinden hebben recht op een gratis begeleider.
  • Begeleiders van kinderen jonger dan 11 jaar in een rolstoel of blinde dienen in het bezit te zijn van een betalend ticket.
  • Er dienen geen doktersverklaringen meer voorgelegd te worden.

Ja, zonder problemen. Al zijn er wel meerdere cateringstanden waar je ge-wel-di-ge Aziatische en lokale gerechten kan uitproberen, waaronder Japanse rijstballen en noedels.

Neen, helaas niet. Dat staat zo aangeduid op het ticket en in ons Algemeen Reglement.

Neen, geen zorgen. De QR-code (het zwarte vierkantje) is het belangrijkste. Dat is een unieke code die één keer scanbaar is en daarna niet meer gebruikt kan worden.

Er zijn wel degelijk betalende vestiaires beschikbaar in Namur Expo en Brussels Expo.

Ja. Daarbij volstaat het om een stempel te vragen aan de uitgang en die dan te tonen bij je terugkeer. Uiteraard gebruiken we op zaterdag andere stempels dan op zondag. 😉

Dieren (honden, katten, panda’s, dinosaurussen) zijn niet toegelaten op Namur Expo en Brussels Expo.

Dat zal niet werken. Eens een ticket gescand is, kan je de unieke QR-code erop niet meer gebruiken. Een kopie van hetzelfde ticket zal dus niet werken.

Een formulier voor journalisten kan je vinden op deze pagina. Let wel: die wordt pas enkele weken voor de show echt actief.

Neen, je mag je ticket(s) tonen op je telefoon. Let wel op met barsten op je scherm en zet je lichtsterkte op het maximum.

Neen, maar je kan je wel aanbieden als stagiair of vrijwilliger!

Scroll naar top