Veelgestelde vragen

Voor alle technische problemen bij de aankoop van een ticket (verloren e-mail, mail niet ontvangen, kan ticket niet downloaden, niet-werkende link, etc.), stuur een mail naar madeinasia@newco-be.com.

Volgens de wet zijn ‘realistische’ replica’s van wapens (airsoft, paintball, BB-guns,…) en van dodelijke wapens verboden in openbare ruimtes. Brussels Expo en Namur Expo worden wettelijk aanzien als openbare ruimtes en moeten dus die regels respecteren.

We kunnen dus niet anders dan realistisch ogende wapenreplica’s en metalen messen/zwaarden te verbieden op Made in Asia en Retro Made in Asia. De onafhankelijke security-eenheden van Brussels en Namur Expo (die wij dus zelf niet beheren) hebben strikte richtlijnen en zullen je er dus niet mee binnen laten. Sterker nog, ze zullen verboden wapens confisqueren. Daar kunnen wij als organisatie niets aan veranderen.

Wie een kartonnen, plastic of houten replica meeneemt van een ‘fictief’ wapen dat niet met een echt wapen verward kan worden, (een Buster Sword van Final Fantasy’s Cloud, bijvoorbeeld), zal zonder problemen binnen kunnen.

Ja, maar weet wel dat er uitvoerige controle zal zijn aan de ingang van zowel Namur Expo als Brussels Expo. Wie dat wil, kan ook zijn of haar zak achterlaten in de vestiaires, dicht bij de ingang.

De begeleider van een rolstoelpatient of blinde mag Made in  Asia gratis betreden, zonder ticket.

Deze regel is enkel van toepassingen indien de rolstoelpatient of blinde zelf een betalende bezoeker is en in het bezit is van een geldig toegangsticket. In alle andere gevallen dient de begeleider ook in het bezit te zijn van een geldig toegangsticket.

 

In het kort:

  • Enkel rolstoelpatienten en blinden hebben recht op een gratis begeleider.
  • Begeleiders van kinderen jonger dan 11 jaar in een rolstoel of blinde dienen in het bezit te zijn van een betalend ticket.
  • Er dienen geen doktersverklaringen meer voorgelegd te worden.

Ja, zonder problemen. Al zijn er wel meerdere cateringstanden waar je ge-wel-di-ge Aziatische en lokale gerechten kan uitproberen, waaronder Japanse rijstballen en noedels.

Neen, helaas niet. Dat staat zo aangeduid op het ticket en in ons Algemeen Reglement.

Neen, geen zorgen. De QR-code (het zwarte vierkantje) is het belangrijkste. Dat is een unieke code die één keer scanbaar is en daarna niet meer gebruikt kan worden.

Er zijn wel degelijk betalende vestiaires beschikbaar in Namur Expo en Brussels Expo.

Ja. Daarbij volstaat het om een stempel te vragen aan de uitgang en die dan te tonen bij je terugkeer. Uiteraard gebruiken we op zaterdag andere stempels dan op zondag. 😉

Dieren (honden, katten, panda’s, dinosaurussen) zijn niet toegelaten op Namur Expo en Brussels Expo.

Dat zal niet werken. Eens een ticket gescand is, kan je de unieke QR-code erop niet meer gebruiken. Een kopie van hetzelfde ticket zal dus niet werken.

Een formulier voor journalisten kan je vinden op deze pagina. Let wel: die wordt pas enkele weken voor de show echt actief.

Neen, je mag je ticket(s) tonen op je telefoon. Let wel op met barsten op je scherm en zet je lichtsterkte op het maximum.

Neen, maar je kan je wel aanbieden als stagiair of vrijwilliger!

Scroll naar top

Belangrijk bericht :

Made in Asia 2020 wordt afgelast omwille van de heropleving in de COVID-19-crisis. We zien elkaar terug op 12, 13 en 14 maart 2021.

Toen Made in Asia in maart 2020 al voor een eerste keer werd uitgesteld wegens de coronacrisis, leefde iedereen in de hoop dat we elkaar in september zouden terugzien voor een spetterend anime- en manga-evenement in Brussels Expo. Maar helaas keert het virus vandaag in België sterker terug met een heropleving van besmettingen.

Hoewel er in de Made in Asia-community een grote interesse is om er samen opnieuw een fandom-feest van te maken (dankjewel!), is het ethisch en deontologisch gezien de betere optie om de september-editie af te gelasten. We kunnen onmogelijk de gezondheid van de talrijke fans en exposanten garanderen, zelfs met een hele resem extra veiligheidsmaatregelen. De huidige besmettingsgraad en de aard van het Made in Asia-evenement als enorme indoor markt- en ontmoetingsplaats is in dit ongeziene klimaat een onmogelijke combinatie.

Made in Asia en Heroes dragen op deze manier hun steentje bij in de strijd tegen de COVID-19-pandemie, samen met de federale en lokale overheden. Een ‘Hero’ zijn betekent immers niet onoverwinnelijk zijn, maar vooral de moed hebben om te doen wat je moet doen, ook in zware tijden. Daarom doen we bij dezen ook een oproep om je zo goed mogelijk aan de basisregels en extra maatregelen van de overheid te houden, opdat we dan op 12, 13 en 14 maart 2021 zorgeloos kunnen samenkomen.

We werken nu al aan de voorbereidingen van het 2021-festival en we pompen met plezier al onze energie in de organisatie van deze langverwachte reünie. Het wachten zal tergend lang zijn, maar het zal het waard zijn. Dat beloven we!

Praktische ticket-info :

  • De 2020-tickets blijven geldig voor de editie van 2021.
  • U hoeft geen verdere stappen te ondernemen. Het zal volstaan om simpelweg uw tickets van 2020 te tonen aan de ingang van Made in Asia in maart 2021.
  • U zal ook de mogelijkheid krijgen om een terugbetaling aan te vragen, tot en met 31 augustus, die dag dus inbegrepen. Al wie een ticket bezit, zal heel binnenkort een e-mail ontvangen waarin de te volgen stappen beschreven staan. De terugbetalingen kunnen enkel en alleen via die mail aangevraagd worden.

In de tussentijd: draag zorg voor jezelf en voor anderen. Samen komen we uit deze crisis en later kunnen we sterker dan ooit onze gemeenschappelijke passies vieren.

Aarzel niet om ons een bericht te sturen als u vragen heeft of iets niet helemaal begrijpt. We staan paraat voor u!

Veel moed en geluk,

Het Made in Asia-team