Asmodée au festival Made in Asia

Duik mee in de enorme gezelschapsspellen-zone van Asmodee!

Act in Games – Act in games is een bedrijf dat bordspellen maakt en publiceert. Zij zijn overtuigd van de kracht van het spel als een middel voor ontmoetingen, het delen van emoties en sterke en opwindende interacties rond een tafel. Hun redactionele lijn is dan ook: Stories in games, Reloaded and Seriously Fun. Act in Games zal aanwezig zijn met hun nieuwe spel “Feelinks Revelations” maar ook met “Feelinks – het emotiespel”.

Repos Production – Repos Production is een Belgische uitgever die een breed scala aan partygames publiceert (Time’s Up!, Concept, Just One, enz.) met eenvoudige regels en een korte spelduur. Hun familiale spellenreeks bestaat uit spellen die enige aandacht vereisen bij het uitleggen van de regels, maar waarvan de spellen zelden langer duren dan 30 minuten. (7 Wonders, Cash’n Guns, Secrets, enz.). Repos Production zal aanwezig zijn met de volgende spellen: Just One, Concept, Concept Kids Dieren & 7 Wonders.

Explor8 – Explor8 is een jonge uitgeverij uit Lille, hun eerste spel was Big Monster. Ze zullen aanwezig zijn op Youplay met Big Monster en met hun nieuwe spel: Pirates under Fire.

 

Bombyx – Bombyx is een Franse uitgever die in 2011 werd opgericht door de broers Erwan en Loïg Hascoët. Zij zullen aanwezig zijn op Youplay met hun nieuwte spel : Abyss Conspiracy.

Geek Attitude Games – Geek Attitude Games is een Belgische uitgeverij, opgericht door 3 gepassioneerde spelers: Etienne Espremann, Fabrice Beghin en Frédéric Delporte. Ze zullen aanwezig zijn met hun nieuwigheden: Bruxelles1897, Sanctuary (uitbreiding, Not Alone), Kitchen Rush + uitbreiding Piece of Cake.

Days of Wonder – Days of Wonder® ontwikkelt en publiceert unieke spellen. De slogan van het bedrijf, “Play different. ™” weerspiegelt hun visie: Days of Wonder beperkt zijn productie tot zeer weinig nieuwe spellen, waarbij kwaliteit wordt verkozen boven kwantiteit en ook digitale versies worden ontwikkeld. De ongeëvenaarde successen van Ticket to Ride ™, Small World® en Memoir 44 ™, moedigen Days of Wonder aan om de lat nog hoger te leggen. Days of Wonder zal aanwezig zijn met Deep Blue en Ticket to Ride : Japan / Italy.

 

Space Cowboys – Deze creatiestudio werd in 2013 opgericht door de oprichters van Asmodee: Marc Nunes, Philippe Mouret en Croc. Met Space Cowboys wilden ze een kleinere structuur creëren, waarmee ze meer persoonlijke en gedurfde projecten konden voltooien. Space Cowboys zal aanwezig zijn met hun recentste spellen en het beroemde spel Unlock, een Escape Room met kaarten.

 

Cocktail Games – Cocktail Games heeft reeds een catalogus met honderdtal spellen, die je met familie of vrienden kan spelen. Ze zullen op Youplay aanwezig zijn met Hanabi, Sushi Roll, Imagine, Portrait Robot, enz.

Editions du Hibou – Deze uitgeverij is een echt succesverhaal. Sinds de oprichting in 1991 is het dankzij de inventiviteit van Véronique Houbaert de startblokken ingeslagen. Jullie hebben allemaal, tenminste één keer in je leven, hun spel gespeeld zonder het te beseffen. We hebben het over “NonSense The Game”! Ze zullen aanwezig zijn met de spellen: Barabistouille, Nonsense Classic, Family en Love.

Igiari – Igiari is opgericht in 2015 en is een uitgeverij die gespecialiseerd is in de lokalisatie van buitenlandse spellen en heruitgaven. Ze zullen aanwezig zijn met RRR, Invictus en Soviet Kitchen.

De andere spellen van het ASMODEE-assortiment zullen door een team van gepassioneerde animatoren met veel plezier uitgelegd worden. Je vindt er klassieke spellen zoals Dobble, Jungle Speed, Ticket to Ride, Dixit, Pandemic, … maar ook nieuwe spellen zoals Keyforge, Crazy Tower, Azul Zomerpaviljoen, Obscurio, Deep Blue, Pirates under Fire, enz. Er is voor elk wat wils … Van partygames tot familiale en strategische spellen. Pikachu en de professoren verwachten jou op een stand van meer dan 200 m² met Pokémon-toernooien, een ruilbeurs en animaties. Dit jaar organiseren we eveneens toernooien van Catan & Carcassonne, met geweldige prijzen voor de winnaars! Vereeuwig tenslotte uw bezoek aan onze stand door naar huis te gaan met goodies en coole foto’s van onze photobooth. We zien jou in hal 6!

Scroll naar top

Belangrijk bericht :

Made in Asia 2020 wordt afgelast omwille van de heropleving in de COVID-19-crisis. We zien elkaar terug op 12, 13 en 14 maart 2021.

Toen Made in Asia in maart 2020 al voor een eerste keer werd uitgesteld wegens de coronacrisis, leefde iedereen in de hoop dat we elkaar in september zouden terugzien voor een spetterend anime- en manga-evenement in Brussels Expo. Maar helaas keert het virus vandaag in België sterker terug met een heropleving van besmettingen.

Hoewel er in de Made in Asia-community een grote interesse is om er samen opnieuw een fandom-feest van te maken (dankjewel!), is het ethisch en deontologisch gezien de betere optie om de september-editie af te gelasten. We kunnen onmogelijk de gezondheid van de talrijke fans en exposanten garanderen, zelfs met een hele resem extra veiligheidsmaatregelen. De huidige besmettingsgraad en de aard van het Made in Asia-evenement als enorme indoor markt- en ontmoetingsplaats is in dit ongeziene klimaat een onmogelijke combinatie.

Made in Asia en Heroes dragen op deze manier hun steentje bij in de strijd tegen de COVID-19-pandemie, samen met de federale en lokale overheden. Een ‘Hero’ zijn betekent immers niet onoverwinnelijk zijn, maar vooral de moed hebben om te doen wat je moet doen, ook in zware tijden. Daarom doen we bij dezen ook een oproep om je zo goed mogelijk aan de basisregels en extra maatregelen van de overheid te houden, opdat we dan op 12, 13 en 14 maart 2021 zorgeloos kunnen samenkomen.

We werken nu al aan de voorbereidingen van het 2021-festival en we pompen met plezier al onze energie in de organisatie van deze langverwachte reünie. Het wachten zal tergend lang zijn, maar het zal het waard zijn. Dat beloven we!

Praktische ticket-info :

  • De 2020-tickets blijven geldig voor de editie van 2021.
  • U hoeft geen verdere stappen te ondernemen. Het zal volstaan om simpelweg uw tickets van 2020 te tonen aan de ingang van Made in Asia in maart 2021.
  • U zal ook de mogelijkheid krijgen om een terugbetaling aan te vragen, tot en met 31 augustus, die dag dus inbegrepen. Al wie een ticket bezit, zal heel binnenkort een e-mail ontvangen waarin de te volgen stappen beschreven staan. De terugbetalingen kunnen enkel en alleen via die mail aangevraagd worden.

In de tussentijd: draag zorg voor jezelf en voor anderen. Samen komen we uit deze crisis en later kunnen we sterker dan ooit onze gemeenschappelijke passies vieren.

Aarzel niet om ons een bericht te sturen als u vragen heeft of iets niet helemaal begrijpt. We staan paraat voor u!

Veel moed en geluk,

Het Made in Asia-team